Vapaaehtoistyö

Voit tukea toimintaamme lahjoittamalla aikaasi ja osaamistasi työn muodossa. Kaikki apu on tarpeen, toimimmehan vapaaehtoisvoimin! Apusi on tarpeen eläinten hoitovuoroissa (illat ja viikonloput), koirien ulkoilutuksessa, työläisiä ja leipureita niin myyjäisissä kuin tapahtumissa, markkinoinnissa (esim. esitteet, myyntituotteet), remonteissa ja kuljetuksissa (kuten eläinten haut). Myös työmarkkinatuki- ja tet- harjoittelijoita tarvitaan aika ajoin.

Työntekijältä ei vaadita alan työkokemusta, mutta toki hänen on tultava hyvin toimeen niin eläinten kuin ihmistenkin kanssa ja kyettävä kantamaan vastuuta työstään. Työntekijällä tulee olla voimassa oleva jäykkäkouristusrokotus, kun hän työskentelee löytöeläintalolla eläinten parissa. Uusi työntekijä perehdytetään työhön. Työntekijän tulee olla vähintään 18-vuotias. Kun sopimus vapaaehtoistyöstä on tehty perehdyttämisjakson jälkeen, on vapaaehtoistyöntekijä vakuutettu Mesy ry:n puolesta hänen Mesyllä työskennellessään.

Alta näet erilaisia vapaaehtoisrooleja ja millaisia töitä ne pitävät sisällään.

Kun haluat liittyä yhdistyksemme vapaaehtoiseksi työtekijäksi, lähetä meille seuraavat tiedot sähköpostitse osoitteeseen vapaaehtoinen@mesy.fi 

 • Nimi (etu- ja sukunimi)
 • Puhelinnumero
 • Sähköpostiosoitteesi
 • Mikä/ mitkä vapaaehtoisroolit sinua ensisijaisesti kiinnostaa
 • Muu osaamisesi, jonka haluat hyödyntää toiminnassamme
 • Montako kertaa /kk pääset löytöeläintalolle (koskee eläintenhoitajaa  ja koiranlenkittäjää)

HUOM! Vapaaehtoistyöntekijän tulee olla vähintään 18 vuotta täyttänyt.

kissa

Eläinten hoitaja

Arkiaamuisin löytöeläintalolla työskentelevät erilaisilla työllistämistuilla palkatut ihmiset sekä harjoittelijat. Arki-illat ja viikonloput ovat täysin vapaaehtoisten hoitajien varassa. Työ tapahtuu arkisin eläinmäärästä riippuen noin klo 18-20 ja viikonloppuisin noin klo 8-14 ja 18-20.
Kissalan vapaaehtoisilta toivotaan löytöeläintalolla oloaikaa iltaisin klo 18-20. Kun löytöeläimiä on normaalimäärä, ehtii vapaaehtoinen hoitamaan ja ruokkimaan eläimet klo 20 mennessä.

Työhön kuuluu eläinten ruokinta ja lääkitykset, koirien ulkoilutus (tarvittaessa ja aina viikonlopun aamuvuoroissa), tilojen siistiminen (kuten hiekka-astioiden siivous), eläinten kanssa seurustelu sekä pyykin- ja astioiden pesu ja talon yleinen huolto ym. Odotamme vapaaehtoisilta sitoutumista mielellään 2-4 krt / kk vapaaehtoisvuoroihin.

Koiranlenkittäjä

Koiranlenkittäjiä tarvitaan löytöeläintalolla viikon jokaisena päivänä. Työ tapahtuu arki-iltaisin klo 18 ja 21 välisenä aikana, viikonloppuisin myös aamulla ja päivällä. Työ vaatii luonnollisesti koiratuntemusta ja reippautta. Koiranlenkittäjän työhön kuuluu koirien ruokinta, iltalenkitys ja yöpuulle laittaminen aikaisintaan klo 20.30 sekä mielellään koirien koulutus tai niiden kanssa seurustelu ja aktivointi. Varaathan omaan lenkitysvuoroosi aikaa klo 21.00 saakka, jotta koirat saavat rauhassa käydä nukkumaan lenkin jälkeen.  Myös päivällä voi käydä lenkittämässä koiria klo 10-14 välisenä aikana.
Koiranlenkittäjien työ on vaativampaa verrattuna esimerkiksi kissalan puolen vapaaehtoistyöhön. Listasimme vielä asiat, jotka koiranlenkittäjiksi hakevien on hyvä tiedostaa sekä vaatimukset, jotka asetamme lenkittäjille:

 • Mesylle tulevat koirat ovat harvoin pienikokoisia ja ne tulevat hyvin vaihtevista oloista. Taustoja ei tiedetä aina tarkalleen.
 • Koirat eivät välttämättä ole tottuneet hihnakäyttäytymiseen ja suuri koiran koko tarkoittaa myös voimaa koiralla
 • Jotkut koirista voivat olla arvaamattomia, näistä tapauksista luonnollisesti kerromme aina lenkittäjille ja ohjeistamme, miten koiran kanssa on helpointa toimia. Agressiivisia ja ihmisiä kohti hyökkäileviä koiria ei koiranlenkittäjän tarvitse lenkittää.
 • Koiria on harvemmin koulutettu, siksi koiratuntemus ja kokemus myös suurista koirista on toivottavaa

Seuraavia asioita toivomme ja odotamme koiranlenkittäjiksi hakevilta

 • Sitoutuneisuutta vapaaehtoistyöhön
 • Mahdollisuus käyttää aikaa omassa lenkitysvuorossaan työhön klo 18-21 välisen ajan arki-iltana, jolloin työhön kuuluu
  • koirien tarhaan päästäminen heti oman vuoron alussa
  • yksi koira kerrallaan lenkille, muille kuin lenkitettävälle koiralle ruoka sillä aikaa kun ensimmäisen kanssa ollaan lenkillä
  • Jos aikaa lenkitysten jälkeen jää, seurustelua koiran kanssa
  • Ennen koirien nukkumaan menoa, klo 20.30, kaikki koirat päästetään vielä käymään tarhassa. Tämä sen vuoksi, että seuraavan kerran ne pääsevät tarpeilleen ulos vasta aamulla klo 8 jälkeen
  • Koirien nukkumaan laittaminen aikaisintaan klo 20.30

Remonttireiska

Löytöeläintalon ylläpito- ja korjaustyöt ovat jatkuva projekti ja tähän tarvitaan myös vapaaehtoisvoimaa. Remonttireiska ylläpitää, korjaa ja rakentaa tarpeen mukaan talon tiloja ja toivommekin tähän tehtävään henkilöitä, joilla pysyy työkalut kädessä ja myös tieto-taito niiden käyttöön löytyy. Remonttireiskan ei kuitenkaan odoteta olevan rakennusalan ammattilainen, riittää että olet remontti- ja korjaustaitoinen.

Leipuri

Mesy järjestää erilaisia tapahtumia ympäri vuoden. Oletko innokas leipuri, haluatko että kättesi jälki näkyy ja maistuu tapahtumissamme ja myyjäisissä kävijöille? Anna taitosi käyttöön Mesyn vapaaehtoisleipurina!

Puutarhanhoitaja /multasormi

Jos pidät kitkemisestä, istuttamisesta sekä kasvien ja kukkien hoidosta, löytyy meiltä työnsarkaa myös sinulle. Puutarhanhoitajan/ multasormen työnkuvaan kuuluu

 • kukkapenkkien kitkentä
 • uusien kasvien istutus
 • pensaiden siistiminen
 • kissa- ja koiratarhojen kasviston ja maapohjan ylläpito

Siistijä

Osana löytöeläintalon ylläpitoa on paikkojen siivoaminen. Työntekijät ja vapaaehtoiset pitävät talon perussiisteydestä huolta minkä eläintehoidolta ehtivät, mutta muutaman kerran vuodessa talossa kaivataan perusteellisempaa siivousta: tilojen perusteellinen siivous sekä ikkunoiden pesu kaipaa reippaita siistijöitä.

Kuljetusapuri

Mesyllä kuljetetaan usein ja paljon mm. lahjoituksena saatua tavaraa kirpputorille. Myös eläimiä kuljetetaan ja tarvitsemmekin tähän tehtävään apuvoimia.

Comments are closed