Vapaaehtoistyö

Voit tukea toimintaamme lahjoittamalla aikaasi ja osaamistasi työn muodossa. Kaikki apu on tarpeen, toimimmehan vapaaehtoisvoimin! Apusi on tarpeen eläinten hoitovuoroissa (illat ja viikonloput), koirien ulkoilutuksessa, työläisiä ja leipureita niin myyjäisissä kuin tapahtumissa, markkinoinnissa (esim. esitteet, myyntituotteet), remonteissa ja kuljetuksissa (kuten eläinten haut). Myös työmarkkinatuki- ja tet- harjoittelijoita tarvitaan aika ajoin.

Työntekijältä ei vaadita alan työkokemusta, mutta toki hänen on tultava hyvin toimeen niin eläinten kuin ihmistenkin kanssa ja kyettävä kantamaan vastuuta työstään. Uusi työntekijä perehdytetään työhön. Työntekijän tulee olla vähintään 18-vuotias. Työntekijäksi haluavat voivat ottaa yhteyttä puhelimitse, sähköpostilla tai tulla vaikka käymään löytöeläintalolla vierailuaikana.

kissa

Eläinten hoitaja

Arkiaamuisin löytöeläintalolla työskentelevät erilaisilla työllistämistuilla palkatut ihmiset sekä harjoittelijat. Arki-illat ja viikonloput ovat täysin vapaaehtoisten hoitajien varassa. Työ tapahtuu arkisin eläinmäärästä riippuen noin klo 18-20 ja viikonloppuisin noin klo 8-14 ja 18-20.

Työhön kuuluu eläinten ruokinta ja lääkitykset, koirien ulkoilutus (tarvittaessa ja aina viikonlopun aamuvuoroissa), tilojen siistiminen (kuten hiekka-astioiden siivous), pyykin- ja astioiden pesu ja talon yleinen huolto ym.

Koiranlenkittäjä

Koiranlenkittäjiä löytöeläintalolla käy jokainen ilta. Työ tapahtuu yleensä arki-iltaisin klo 18 ja 20 välisenä aikana, viikonloppuisin myös aamulla ja päivällä. Työ vaatii luonnollisesti koiratuntemusta ja reippautta.

Kotihoitaja

Löytöeläintalolla eläintilat ovat pienet ja huoneita ja henkilökunnan aikaa on rajoitetusti. Kotihoitopaikkoja tarvitsevat erityisesti koirat ja kissaemot pentuineen. Kotihoidossa eläin saa itselleen enemmän huomiota ja samalla eläin tottuu normaaliin elämään ihmisten kanssa.

Kotihoitajan tulee olla luotettava, vastuullinen ja kokenut eläinihminen, jolla on eläimelle aikaa. Koirille hoitopaikkaa tarjoavan on otettava huomioon, että koiralla saattaa olla ongelmia yksinolemisen kanssa tai puutteita peruskäyttäytymistavoissa.

Kissaemot ja pienet pennut tarvitsevat paljon sitoutumista hoitajaltaan. Kotihoitopaikka tarjoaa rauhallisen ja turvallisen tilan, oman huoneen pesueelle (mikäli sinulla on muita eläimiä) ja päivittäisen hoidon. Vastasynnyttäneet kissaemot tarvitsevat turvallisen kotihoitopaikan kolmen kuukauden ajaksi. Löytöeläintalolta hoitaja saa hiekat, ruuat, matolääkkeet ja hoito-ohjeet. Löytöeläintalo hoitaa myös pentujen sijoitukset uusiin koteihin.

Comments are closed