Lemmikkiä vailla?

Lemmikin ottaminen tuo mukanaan paljon iloa ja onnea, mutta myös paljon vastuuta. Eläinrakkaus ei yksin riitä, sillä arjessa törmätään myös ongelmiin joista täytyy selvitä.

Ennen uuden karvaisen perheenjäsenen hankkimista kannattaa miettiä etukäteen muutamia asioita:

 • Onko minulla riittävästi aikaa uudelle lemmikille?
 • Onko koko perheeni sitoutunut eläimen hankintaan ja sen kanssa elämiseen?
 • Onko minulla riittävästi rahaa lemmikin hyvälaatuiseen ruokaan, tarvikkeisiin, eläinlääkärikuluihin?
 • Olenko itse sen ikäinen, että kykenen hoitamaan eläintä asianmukaisesti vielä silloinkin, kun se alkaa olla seniori?
 • Onko minulla tulevaisuudensuunnitelmia, jotka voisivat johtaa eläimestä luopumiseen?
 • Miten mahdollinen perheenlisäys/muutto/avioero vaikuttaisivat lemmikin pitämiseen?
 • Onko luotettavaa varahoitopaikkaa tiedossa vai pystynkö kustantamaan lemmikihoitolapaikan esim. lomamatkan ajaksi?

Jos kyseessä on koira, mieti lisäksi seuraavia:

 • Pärjäänkö koiran kanssa myös ihmisten ilmoilla?
 • Riittävätkö taitoni ja aktiivisuustasoni?
 • Onko asumismuotoni koiralle sovelias?
 • Kuka hoitaa ja ulkoiluttaa koiran jos vaikkapa nyrjäytän nilkkani?

kissa04

Uusi perheenjäsen löytöeläintalolta

Voit tulla vierailuaikana katsomaan eläimiämme. Järjestämme myös mielellämme henkilökohtaisen ajan. Kaikki kodinetsijät eivät vierailuaikana ole yleisesti näytillä. Osa kissoista voi vielä asua karanteeniosastolla ja ns. erityiseläimet ja -lajit voivat olla kotihoitopaikassa tai tilassa, johon ei vierailuaikana pääse. Myöskään koirat eivät ole vierailuaikoina yleisesti tervehdittävinä.

Uuden omistajaehdokkaan kanssa sovitaan haastatteluaika, jonka jälkeen tehdään päätös eläimen kotiuttamisesta, mikäli kumpikin osapuoli pitää sitä hyvänä ratkaisuna. Eläimiä ei voi varata esim. puhelimitse ennen tapaamista. Tarkoituksena on löytää kullekin kotia etsivälle eläimelle juuri kyseiselle yksilölle soveltuva koti.

Kun eläin lähtee uuteen kotiin, siitä tehdään luovutussopimus ja uusi omistaja maksaa eläimestä luovutusmaksun. Uuden omistajan täytyy olla täysi-ikäinen henkilö, joka kykenee itsenäisesti huolehtimaan asioistaan ja on sekä kykenevä että halukas hoitamaan lemmikkinsä hyvin ja lainmukaisesti. Omien, jo kotona olevien lemmikkien, on oltava rokotettuja ja asianmukaisesti hoidettuja. Eläinten luovuttamiselle on laadittu oman ehtonsa, jotka koskevat niin eläimiä kuin uusia omistajiakin.

Löytöeläintalolta luovutetut koirat ovat rokotettuja, madotettuja, tunnistusmerkittyjä ja terveystarkastuksen läpikäyneitä. Kissat ovat luovutettaessa rokotettuja, madotettuja, tunnistusmerkittyjä ja terveystarkastuksen läpikäyneitä. Uroskissat on aina kastroitu ja naaraat steriloitu. Kissanpentujen luovutusmaksuun sisältyy ensimmäiset kaksi rokotusta, madotukset, tunnistusmerkintä sekä tuleva leikkaus, kunhan pentu kasvaa sopivaan ikään.

 

Löytöeläintalon eläinten luovutusmaksut 1.1.2018

 

Comments are closed