Kissakaranteenin remontointikampanja

Osallistu kampanjaan ja rakenna kanssamme paremmat karanteenitilat kissoille.

Kampanja on avoinna mesenaatti.me-palvelussa, pääset sinne tästä linkistä.

Kiitokset avustasi!

Kissakaranteeni

Mikkelin eläinsuojeluyhdistys täytti viime vuonna kunnioitettavat 50 vuotta ja samalla tuli myös täyteen 25 vuotta virallisena löytöeläinten vastaanottopaikkana. Mikkelin eläinsuojeluyhdistyksen, tuttavallisemmin Mesyn, löytöeläintalo on rakennettu vuonna 2011, mutta kissojen karanteeniosasto on jo perusteellista saneerausta vaille.

Karanteenin läpi on yhdeksän vuoden aikana kulkenut yli tuhat kissaa ja se myös näkyy rakenteissa. Raken-nusvaiheessa käytössä olleet pääasiallisesti lahjoituksena saadut rakennusmateriaalit eivät myöskään ole olleet parhaita mahdollisia ja vuosien aikana karanteenikoppien kunto on alkanut heikentyä. Karanteenikopit on tehty pääasiallisesti ruskeasta filmivanerista, joka tekee kopeista pimeät ja lika jää niissä helposti piiloon. Kopeissa on käytetty myös sisäpuolella listoituksissa raakapuuta, joka ei ole hygieenistä ja helposti puhdistettavaa materiaalia.

Yksi suurimmista ongelmista on se, että karanteeni-kopeissa ei ole koppikohtaista ilmastointia. Koppien ovet on tehty metalliverkosta, joten ilma vaihtuu kopista toiseen ilman ongelmia, kuten myös tarttuvat taudit kuten kissaflunssat. Löytöeläintalolle tulleet kissat ovat alkuun paikanvaihdoksesta stressissä, joka puolestaan lisää sairastumisriskiä.

Viime vuonna karanteeniosastollamme oli kaksi flunssa-aaltoa, joihin sairastui lähes kaikki karanteenissa olleet kissat. Kissojen lääkitseminen on työlästä sekä aikaa ja rahaa vievää ja ennen kaikkea kissoille kurjaa. Ruoka ei maistu, nenät ovat tukossa ja silmät vuotavat. Kissojen karanteenissa oloaika myös pidentyy, sillä sairasta eläintä ei voida rokottaa ja steriloida tai kastroida. Nämä toimenpiteet pitää tehdä ennen kuin kissan voi siirtää ns. vapaaosastolle isompiin tiloihin.

Nyt olisi oikea aika saada kissoille viihtyisät, valoisat ja nykyaikaiset tilat, jotta karanteenissa vietetty aika olisi mahdollisimman laadukasta ja hyvää eikä yksikään kissa sairastuisi turhaan.

Mesenaatti.me-sivulle lahjoittamaan pääset tästä

Kampanja on näkyvissä myös FB-sivuillamme

Bookmark the permalink.

Comments are closed